Håndlavede karameller på solskinsøen.

Smukt placeret på Havnen i vores fødeby Svaneke på Bornholm,
åbnede vi i foråret 2008 endnu en lille håndlavet karamel produktion.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lokalet der i dag huser både Karamelleriet og Friendship, stod i rå træbrædder, og havde ikke set en kærlig hånd, siden bygningen husede billetkontor for den stolte postbåd “Peter” – i bymunde kaldet “Peterbåden”.

Peterbåden havde opsamlingsadresse på havnen i Svaneke hvor den hver dag fragtede post, dagligvarer og passagerer til og fra Christiansø. Det er her du nu finder Karamelleriet.

Med knofedt, gå-på-mod og udholdenhed gik både familiemedlemmer og venner
i november måned i gang med istandsættelsen af huset. Vinduer skulle isættes, vægge skulle etableres, gulve skulle laves – og karamel produktionen krævede vand, toiletforhold og ekstra “Tjærlighed” – før den endelige godkendelse.

Med en kort tidsfrist, blev alle døgnets timer taget i brug, inden Karamelleriet og Friendship pinselørdag 2008 kunne åbne dørene til den nye butik.

En stor dag for os som “Svaneke børn”, at kunne etablere endnu en håndlavet produktion, og cementere rødderne til vores fødeby.

Vi er super stolte over at kunne invitere dig indenfor, i en produktion der nok er lille, men som er yderst velfungerende – og som vi er stolte over at vise frem.