KARAMELHACK #1:  Karamel sauce
KARAMELHACK #2:  Scones med mascarponecreme & karamelsauce
KARAMELHACK #3:  Cookies med vaniljefudge & mørk chokolade

 

KARAMELHACK #1:  KARAMEL SAUCE

175g sukker
20g smør
2,5 dl piskefløde (måske lidt mere - alt efter hvor tyk/tynd du ønsker saucen)
Havsalt - efter smag.



Sådan gør du - trin for trin:

Smelt sukker (tør karamelmetode):
* Hæld sukker i mellemstor gryde eller pande med tyk bund.
* Varm forsigtigt op på middel til middelhøj varme - uden at rør.
   (Hav tålmodighed! Det tager tid).
* Når sukkeret begynder at smelte i kanten, kan du forsigtigt vippe gryden eller røre lidt
   med en varmefast ske/spatel)
* Fortsæt indtil alt sukker er smeltet og har fået en ravgylden farve.
* Pas på - det kan hurtigt brænde på!

Tilsæt smør:
* Tag gryden af varmen og tilsæt smør.
* Rør rundt - det vil boble voldsomt.
* Når smørret er smeltet helt ind, sæt gryden tilbage på lav varme.

Tilsæt fløde:
* Hæld fløden i lidt ad gangen, mens du rører konstant
* Pas på damp og bobler - karamellen er meget varm.
* Når fløden er tilsat, lad saucen småkoge indtil den har den ønskede konsistens. Du kan
   altid tilføje mere fløde hvis den er for tyk og lade den koge lidt længere hvis den er for
   tynd.

Saucen tykner yderligere når den køler ned.

Afkøling og opbevaring:
* Hæld karamelsaucen i et glas eller en flaske.
* Opbevares på køl. Varm op før brug hvis den bliver for tyk.

God fornøjelse!


KARAMELHACK #2:   Scones med mascarponecreme og karamel sauce

ca. 8 stk.

180g hvedemel
30g sukker
0,5 tsk salt
1 tsk bagepulver
70g koldt smør
1 dl kærnemælk
2 spsk piskefløde
Æg (ca. 2 stk.) til pensling



Sådan gør du - trin for trin:
Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

Bland de tørre ingredienser i en skål, og smuldr smørret i, til det ligner grove krummer. Tilsæt kærnemælk og fløde, og saml dejen hurtigt – undgå at ælte.

Rul dejen ud på bordet og udstik scones med et lille glas eller rund udstikker. Sidder de fast, kan de skæres fri med en kniv – undgå at tilsætte ekstra mel.

Læg scones på en bageplade med bagepapir, pensl med æg og bag dem i 12–14 minutter, til de er let gyldne.

 

Mascarponecreme

200 gram Mascarpone
1 deciliter Creme Fraiche 38%
1 deciliter Piskefløde 38%
0.5 stk Vanillestang
1 spsk Flormelis
2 spsk Citronsaft
1 spsk Revet Citronskal

 

Sådan gør du - trin for trin:
Pisk vanillekorn, creme fraiche, fløde sukker, citronskal og citronsaft sammen i en stor skål, indtil det er let og luftigt.

Vend derefter mascarpone i. Sæt på køl, så det bliver helt koldt.

 

Saml dine scones med mascarponecreme og karamel sauce. Spar ikke på karamel saucen (se opskrift:  KARAMELHACK #1)

 

Læg scones på en bageplade med bagepapir, pensl med æg og bag dem i 12–14 minutter, til de er let gyldne.

 

https://youtube.com/shorts/4BQtvC8AMeo?si=5GE_LZvTOtCPbwVI

 

 

 

KARAMELHACK #3.  Cookies med vaniljefudge & mørk chokolade.

ca. 10 stk.

125 g blødt smør
200 g brun farin
1 tsk vaniljesukker
1 æg
225 g hvedemel
5 g natron
5 g salt
100g Vanilje fudge
100g grofthakket mørk chokolade



Sådan gør du - trin for trin

·      * Rør det bløde smør sammen med brun farin og vaniljesukker, indtil massen er jævn og
cremet.

·      * Tilsæt ægget, og rør det godt sammen.

·      * Bland mel, natron og salt i en skål, og sigt det i dejen.

·      * Rør det hele grundigt sammen, og vend til sidst den skårne vanilje fudge  og den hakkede chokolade i.

·      * Form dejen til en rulle på ca. 15 cm i længden, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet, indtil den er helt kold.

·      * Skær rullen i ca. 10 skiver, og placer dem på en bageplade med bagepapir. Husk at holde god afstand – de flyder ud under bagningen.

·      * Bag småkagerne ved 180 °C i 12–15 minutter, til de er let gyldne i kanten.

·      * Lad dem køle af på en bagerist med bagepapir under.

God fornøjelse !